RECENSIE. Onze man ging naar Britney Spears in het Sportpaleis en zag gelijkenissen met ‘Lili en Marleen’

Foto: ISOPIX

Britney Spears heeft niks te zoeken in 2018, en dat is maar goed ook. Een concert van Britney is zoals een heruitzending van Lili en Marleen. De massa komt niet omdat ze zo’n uitzonderlijke zangeres is, maar uit nostalgie naar simpeler tijden.

De Princess of Pop illustreerde het zelf maar al te treffend door de avond voor het concert een theepot met bijhorend suikerpotje te posten op Instagram. Wie heeft zoiets nog?! Britney is geen Ariana Grande of Taylor Swift en dat weet ze maar al te goed. Britney is die ene tante bij wie je altijd mag terugkomen, hoe lang ze ook in Las Vegas gewoond heeft en je niets van haar hoorde.

Van de huiselijke Instagram-Britney blijft op het podium echter niets over. Britney in de ‘Piece of Me’-tour is weer dezelfde Britney als in haar hoogdagen. Het vrolijke buurmeisje dat op het podium achteloos haar stoute kantje toont in nauwelijks meer dan lingerie. Al is ze ondertussen 36 en een liefhebbende moeder van haar zoontjes. Maar wie zegt dat Britney niet beide kan zijn?

Zoals het een doorwinterde artieste betaamde, wist Britney haar concert perfect te balanceren: Work Bitch om in de sfeer te komen werd opgevolgd door het opzwepende Womanizer om de eerste acte te eindigen met Piece of Me. Herhaal dat blokje een paar keer, onderbroken door de nodige kledingwissels, en je weet hoe het concert ging: niet baanbrekend origineel, wel exact wat de fans verwachtten. De ultieme ­nostalgietrip.

Er zijn van die artiesten die je live moet gehoord hebben en er zijn er die je live moet gezien hebben. Britney valt in de tweede categorie. Haar act was strak gechoreografeerd en wij zouden bij sommige bewegingen zelfs niet meer kunnen praten. Dank de popgoden voor playbacken! Maar it’s Britney, b*tch, en wie zijn wij om te klagen over iets banaals als live zingen?

Toxic, I’m a Slave 4 U, Baby One More Time, alle grote hits passeerden de revue. En hoe makkelijk het ook kon zijn voor La Spears om tijdens haar grootste hits het publiek enkel met haar aanwezigheid te verblijden en voorts achterover te leunen – het doek bewoog nog maar en de menigte werd al wild – wrong ze zich nog steeds in bochten om iedereen waar voor zijn geld te geven. One more time.

INFO

Britney Spears, gezien op 15/08 in Sportpaleis Antwerpen

Door Nick De Schutter