WIELERTRANSFERS. Nieuwe Nederlander voor Lotto-Soudal, twee Belgen naar Cofidis

© VDB

Ook in het wielerpeloton draait de transfermolen op volle toeren. Lotto-Soudal vindt een nieuwe Nederlander, twee landgenoten verhuizen naar Cofidis.

bvc

Lotto-Soudal heeft zich verzekerd van de komst van de Nederlander Brian van Goethem (foto). De 27-jarige hardrijder komt over van Roompot-Nederlandse Loterij en maakte de voorbije seizoen indruk met zijn abonnement in de vroege vluchten tijdens de klassiekers en kleine rittenkoersen. Daarnaast werd hij ook negentiende in Gent-Wevelgem. Van Goethem is na Caleb Ewan, Roger Kluge (beiden Mitchelton-Scott), Stan Dewulf en Gerben Thijssen (beiden Lotto-Soudal U23) al de vijfde versterking van Lotto-Soudal voor 2019.

Met Moreno Hofland verlaat er dan weer een andere Nederlander de Belgische ploeg. De sprinter werd twee seizoenen geleden binnengehaald, maar bleek een miskoop. Hij trekt naar EF-Drapac, waar hij een knecht wordt van Sep Vanmarcke. Ook de Deen Lars Bak (38) vertrekt. Hij volgt allicht Michael Valgren naar Dimension Data. Eerder beslisten ook André Greipel (Fortuneo-Samsic), Marcel Sieberg (Bahrain-Merida) en Jens Debusschere (Katusha-Alpecin) om Lotto-Soudal te verlaten.

Martin naar LottoNL-Jumbo

Tony Martin verlaat Katusha-Alpecin en trekt naar het Nederlandse LottoNL-Jumbo. De viervoudige wereldkampioen tijdrijden vindt er zijn ex-ploegmaat van bij Quick Step Laurens De Plus terug. Eerder trok LottoNL-Jumbo al Lennard Hofstede (Sunweb) en de Noorse neoprof Jonas Vingegaard aan. Gijs Van Hoecke verlaat de ploeg en trekt naar de nieuwe equipe rond Greg Van Avermaet.

Ploeg Van Avermaet krijgt vorm

De hernieuwde ploeg rond Greg Van Avermaet krijgt steeds meer vorm. Na Guillaume Van Keirsbulck, Serge Pauwels, Nathan Van Hooydock, Alessandro De Marchi, Michael Schar en William Barta zal ook de Duitse klimmer Simon Geschke (foto, Sunweb) volgend jaar voor de fusieploeg van BMC en CCC uitkomen. De komst van Gijs Van Hoecke en Fran Ventoso wordt eerstdaags ook bekendgemaakt.

Cofidis heeft zich dan weer verzekerd van de komst van Zico Waeytens. De 26-jarige West-Vlaming reed dit jaar bij Veranda’s ­Willems-Crelan, maar dat was geen succes. Ook Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen­Baloise) zal de overstap maken naar de Franse procontinentale ploeg, die in 2020 hoopt door te groeien naar de World Tour.

LEES OOK

Nu in het nieuws