Je leven voor een perfecte Instagramfoto? Dit is één van de gevaarlijkste locaties

Bron © Independent

Foto: Instagram/paulc0113

Kaaterskill Falls is een fotogenieke Amerikaanse waterval, die jaarlijks heel wat bezoekers lokt voor de perfecte Instagramfoto. Voor bezoekers is voorzichtigheid echter geboden, want de voorbije jaren stierven er vier personen toen ze in de weer waren met foto's nemen.

Natuurschoon fotograferen is een populaire bezigheid bij reizigers, maar op bepaalde locaties is dit zeker niet zonder gevaar. Dat is ook het geval bij de Amerikaanse Kaaterskill Falls in de staat New York. Daar vielen de voorbije jaren al vier dodelijke slachtoffers die onnodige risico's namen voor de perfecte reisfoto.

De Amerikaanse boswachter, Robert Dawson, vertelde aan de krant The New York Times dat de waterval dankzij de toenemende aandacht op sociale media steeds meer jaarlijkse bezoekers genereert. Hierdoor stijgt ook het aantal ongelukken dat er plaatsvindt, sommigen met een dodelijke afloop.

In 2014 leidde de dood van twee bezoekers ertoe dat er een nieuwe wandelroute werd uitgestippeld, voorzien van trappen en veiligheidsschermen om de veiligheid te vergroten. Desondanks stierven twee jaar later nog twee andere bezoekers, waaronder Ezra Kennedy (17), die over de rand van de waterval heen kroop zodat zijn vrienden hem van onderaan konden fotograferen.

 

Een bericht gedeeld door I,MadmanAC (@i_madman_ac) op

 

 

Door VVA