Team Sunweb trekt met Kelderman maar zonder Belgen naar Ronde van Spanje

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Brussel -

Het Duitse Team Sunweb trekt met de Nederlandse klassementsman Wilco Kelderman en de Duitse sprinter Phil Bauhaus als kopmannen naar de 73e Vuelta. Edward Theuns en Louis Vervaeke zijn er niet bij in de achtkoppige selectie, die verder bestaat uit de Duitsers Simon Geschke en Johannes Fröhlinger, de Australiërs Jai Hindley en Michael Storer en de Nederlanders Mike Teunissen en Martijn Tusveld.

Wilco Kelderman werd vorig jaar vierde in de Vuelta op 3:15 van winnaar Froome. Dit seizoen wilde hij aan de zijde van landgenoot Tom Dumoulin schitteren in de Tour maar door een sleutelbeenbreuk moest de Nederlander forfait geven.

“We zijn blij dat Wilco start. Dat is een klein mirakel na de moeilijke periode waarin hij herstelde van een ingewikkelde blessure”, zegt Sunwebcoach Aike Visbeek. “Hij heeft hard gewerkt aan zijn comeback maar het is afwachten welk niveau hij haalt in een wedstrijd van drie weken. We bekijken het dag per dag met een oog op het klassement. Bij de start van de derde week zullen we zien waar hij staat.”

Phil Bauhaus moet Sunweb succes bezorgen in de sprints. De 24-jarige Duitser debuteert in de Vuelta maar won dit jaar wel een rit in de Ronde van Abu Dhabi. Vorig jaar zegevierde hij in een etappe van de Dauphiné.

De 73e Vuelta begint op 25 augustus met een korte individuele tijdrit in Malaga en eindigt op 16 september in Madrid.