Biopic over Silvio Berlusconi in première op Film Fest Gent

© AFP

De biografische film ‘Loro’, over de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi, gaat in Belgische première op Film Fest Gent. Dat meldt het festival. Ook de eerste Engelstalige film van de Franse regisseur Jacques Audiard, ‘The Sisters Brothers’, staat op de affiche van de 45ste editie.

‘Loro’ is een tweedelige biografie van regisseur Paolo Sorrentino (‘La grande bellezza’) over de zakenlui en getrouwen door wie de schatrijke politicus zich liet omringen toen hij in 2009 voor de derde keer premier van Italië werd. De film kende in Italië geen opvallend commercieel succes maar bleef evenmin onbesproken. Berlusconi kwam, onder meer, in opspraak door de befaamde ‘Bunga Bunga’-seksfeestjes. Hij mocht zich lange tijd, ook bij de laatste parlementsverkiezingen, geen kandidaat stellen. De oud-premier stelde zijn villa’s open voor de filmopnames. Voor het internationale publiek is een aangepaste versie gemonteerd die op het Gentse filmfestival wordt getoond.

Nog op de affiche: de eigenzinnige western ‘The Sisters Brothers’, de eerste Engelstalige film van Jacques Audiard, met acteurs als Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix en John C. Reilly.

Casey Affleck en Robert Redford zijn te zien in ‘The Old Man and the Gun’ van indie-regisseur David Lowery. De film is een misdaadkomedie over een crimineel die veelvuldig uit gevangenissen weet te ontsnappen en aan een rooftocht begint.

Net als vorig jaar geeft het filmfestival aandacht aan de vluchtelingenproblematiek, die door regisseur Christian Petzold in ‘Transit’ wordt aangeraakt. ‘Coureur’ van oud-wielrenner Kenneth Mercken zal zijn wereldpremière beleven op de slotavond van Explore Zone, de jeugdcompetitie van het festival.

Het filmfestival opent op 9 oktober met ‘Girl’ van regisseur Lukas Dhont.

Aangeboden door onze partners

Lees ook