“Niet alleen een briljante zangeres.” Hollywood reageert op overlijden Aretha Franklin

Bron © Twitter

Foto: AP

Aretha Franklin was al dagen ziek en haar familie heeft die tijd benut om afscheid te nemen van de bekende zangeres. Op sociale media rouwen nu ook haar collega’s en bekende bewonderaars mee. “Ze was niet alleen een briljante zangeres, ook haar inzet voor mensenrechten is onuitwisbaar.”

Hugh Jackman deelt hoe hij zijn optreden op de Tony Awards als een van de hoogtepunten uit zijn carrière beschouwt. Barbra Streisand laat weten dat het “moeilijk is me een wereld in te beelden zonder haar” en Lenny Kravitz gaat nog verder: “De Queen of Soul heeft deze aarde verlaten om op haar troon te gaan zitten in de hemel.”

De huidige Amerikaanse president Donald Trump en zijn voorganger Barack Obama hebben donderdag allebei eer betuigd aan de overleden Amerikaanse soulzangeres Aretha Franklin. De “queen of soul”, bekend van nummers als “Think”, “Respect” en “I say a little prayer”, stierf donderdag op 76-jarige leeftijd.

Trump noemde Aretha Franklin “een geweldige vrouw. De alom geprezen stem van de soulzangeres werd door Trump op Twitter ook omschreven als “een wonderbaarlijk geschenk van God”. “Ze zal gemist worden”, liet de huidige president nog weten.

Ook Barack Obama, de vorige president van de VS, en zijn vrouw Michelle hadden woorden van lof voor Aretha Franklin. “In haar stem konden we onze geschiedenis voelen, in al haar volledigheid en met al haar nuances: onze macht en onze pijn, onze duisternis en ons licht, onze zoektocht naar verlossing en ons zuur verdiend respect”, schrijft het koppel in een mededeling. “Ze hielp om ons meer verbonden, hoopvoller en humaner te voelen. En soms hielp ze om gewoon al de rest te vergeten, en te dansen.”

Aretha Franklin had in 2009 nog opgetreden bij de eerste inauguratie van Barack Obama als Amerikaans president.

Elton John bracht een lange ode aan Franklin op Twitter.

Door nkdr
Meest recent