Parelwitte stranden en luxeverblijven troef, maar het leven van reisbloggers heeft ook donkere kantjes

Ze flaneren zorgeloos over exotische stranden, komen tot rust in paradijselijke resorts en poseren op de mooiste locaties… De perfecte foto’s voor op hun Instagrampagina neemt niemand hen af, maar het is niet allemaal glamour voor reisbloggers. Wat hun fans niet zien, is dat ze hun familie missen en ook uitslapen is er voor hen niet bij.

1. Onveilig gevoel tijdens het reizen

Elise Cook en haar echtgenoot Domenic Palumbo hebben Australië rondgetoerd met een busje. De twee voelden zich niet altijd even op hun gemak. “Ik heb meermaals een keukenmes genomen en ben er ook meermaals mee in slaap gevallen. Mijn man vond dat maar niets, dus ik heb de gewoonte moeten afleren”, schrijft Cook op haar reisblog Down The Rabbit Hole.

2. Veel geldverlies

Een ander koppel, de Spaanse Marie Fe en de Canadese Jake Snow, reist zoveel dat ze soms de tijd uit het oog verliezen. Een onaangenaam gevolg daarvan is dat ze ook soms te laat checken wanneer hun vliegtuig vertrekt… Door die nonchalance hebben ze al veel vluchten gemist en veel geld verloren, zi schrijven ze op hun site Fairytales Are Real.

3. Geen vaste stek

Reisblogster Alyssa Ramosof heeft door het vele reizen niet eens een plek die ze haar thuis kan noemen. “Al twee jaar niet”, zegt ze in een interview met Cosmopolitan. Ze verblijven dan wel gratis in chique etablissementen in ruil voor promo, veel reisbloggers zijn in essentie eigenlijk nergens gedomicilieerd en in theorie ‘dakloos’.

4. Vroeg opstaan

Uitslapen is er voor succesvolle reisbloggers niet bij. Dat zegt Lauren Bullen, beter bekend onder de naam Gypsea Lust. Zij staat doorgaans om vijf uur ’s morgens op om locaties te fotograferen voor er een massa toeristen rondloopt. En het zijn net die foto’s die haar veel likes opleveren;

5. Weg familiemomenten

De wereld rondreizen is ook niet altijd even prettig als je contact hebt met het thuisfront. Daar gaat het leven verder. Vriendinnen trouwen, krijgen kinderen, belangrijke verjaardagen worden gevierd en als avonturier ben je er op zo’n momenten niet bij. “Dat maakt verdrietig”, zegt de Amerikaanse met Koreaanse roots Esther JuLee in een reactie aan The Daily Mail. Zij woont een jaar op elke locatie die ze bezoekt, maar denkt om zich binnenkort permanent te vestigen bij familie en vrienden.

Door vwh
  • VOOR ABONNEES