Tuur Dens zesde in de scratch, Thibo Destatsbader valt in het keirinnummer op WK piste

Foto: Marc Van Hecke

Ook op de tweede wedstrijddag van de pistewereldkampioenschappen in het Zwitserse Aigle kende de Belgische delegatie pech. Thibo Destatsbader kwam in het keirinnummer ten val. Tuur Dens eindigde, net als Shari Bossuyt een dag eerder, zesde in de scratch. Podiumkansen voor Shari Bossuyt in het omnium, Arthur Senrame debuteert in de puntenkoers

Vandaag gooit pistecoach Kenny De Ketele Mellenaar Arthur Senrame (CT Van Den Hauwe-Gentse Velosport) voor de leeuwen in de puntenkoers. “Arthur laat op training een goede indruk na en dus krijgt hij de kans om zich op het allerhoogste niveau te meten met de wereldtop”, zegt De Ketele.

Shari Bossuyt rijdt vrijdag het omnium. “Shari reed naar mijn gevoel een perfecte scratch waarin ze zesde eindigde”, voegt Kenny er aan toe. “Ik zou het niet anders aangepakt hebben. In een scratch is de tactiek van de winnaar de juiste, Shari treft geen verwijt.

In die discipline hangt het van details af. De ene keer valt het mee, soms valt het tegen.”Nicolas Wernimont en Brent Van Mulders rijden vandaag de individuele achtervolging. “Op training werd er goed gewerkt en dat moet zich nu vertalen in goede resultaten.

In de ploegenachtervolging zat er zonder de val in het slot nog een scherper Belgisch record in.” Zaterdag is Fabio Van Den Bossche de Belgische medaillehoop in het omnium. “Valt Fabio vorig jaar niet in de scratch, dan zat er in Montichiari al een medaille in.

Wie in de afvalling de Deen Julius Johansen kan kloppen, mag een jaar later enige ambitie tonen. Van de valpartij met Milan Fretin in de ploegenachtervolging zal Fabio geen hinder meer ondervinden”, klinkt De Ketele hoopvol.

Zondag staat de ploegkoers op het programma. Wellicht vormt Van Den Bossche met Fretin een ploeg.

Door Freddy De Geest