Real Madrid wil geflirt van Inter met Modric aanklagen bij FIFA

Bron © BELGA

Foto: AFP

Real Madrid is bijzonder ontstemd over het contact van Inter Milaan met zijn Kroatische sterspeler Luka Modric. De Italianen zouden de uitblinker op het afgelopen WK gesproken hebben zonder eerst toestemming gevraagd te hebben aan de Madrileense voorzitter Florentino Perez. Volgens het Spaanse dagblad Marca wil Real Madrid de zaak nu aanklagen bij de FIFA.

De 32-jarige Modric zou evenwel geïnteresseerd zijn in het aanbod van Inter. Meer nog, hij zou zelfs aan de voorzitter gevraagd hebben om weg te mogen. Maar de Koninklijken zien hun sterspeler liever niet vertrekken: ze zouden een transfervergoeding van maar liefst 750 miljoen euro vragen.

Het reglement van de FIFA stipuleert dat een speler onder contract niet benaderd mag worden door een andere club zonder de uitdrukkelijke toestemming van zijn huidige werkgever. Modric staat nog tot 2020 onder contract bij Real.

De vicewereldkampioen zou na de exit van Cristiano Ronaldo richting Juventus te kennen hebben gegeven dat ook hij Bernabeu zou willen ruilen voor de Italiaanse Serie A. Dat berichtte ook de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport, met de kanttekening dat een transfer “ingewikkeld” zou zijn “aangezien hij één van de beste spelers van Real is sinds 2012 en tot beste speler van het afgelopen WK werd verkozen...”

AANGERADEN