Ariana Grande gaat wereld rond met emotionele ode aan Aretha Franklin

Ze zou eigenlijk een komisch optreden brengen in ‘The Tonight Show’ met Jimmy Fallon, maar na het overlijden van Aretha Franklin werden die plannen snel aangepast. Om de Queen of Soul te eren bracht Ariana een ingetogen versie van ‘Natural Woman’, een van Franklins grootste hits.

Al snel na het overlijden van Aretha Franklin rezen de eerste opmerkingen op van mensen die hoopten dat niemand meteen haar nummers zou beginnen coveren als eerbetoon, omdat elke cover het origineel toch maar oneer zou aandoen. Wat echter niet zo bekend is, is dat Aretha Franklin en Ariana Grande een zekere wederzijdse bewondering koesterden voor elkaar. Toen een radiopresentatrice Aretha vroeg met welke van de jonge sterren ze wel eens een duet wilde zingen, koos die niet voor Beyoncé of Katy Perry, maar wel voor Ariana.

Ariana zou in de studio bij Jimmy Fallon ook vertellen over het telefoontje dat ze ooit kreeg van Franklin, om te vragen of ze eens naar de muziek van haar kleinkind. “Ze zei: ‘Hey, het is Aretha’,” vertelde Grande. “En ik zei: Franklin?”

De zangeres zou volgens showbizzwebsite TMZ oorspronkelijk ook te emotioneel geweest zijn om haar ode aan Franklin te brengen, maar besloot dat toch te doen nadat drummer Questlove haar ertoe overtuigde. Ze kregen een staande ovatie, waarna Grande in tranen uitbarstte.

Door nkdr
Meest recent