Callie won 2 miljoen op haar 16de, maar verkwistte alles: “Enige spijt is dat ik geen geld genoeg heb voor gehandicapte zoontje”

Bron © The Sun

Foto: Isopix

Callie Rogers was amper zestien toen ze meer dan twee miljoen euro won in de Britse loterij. Gelukkiger werd ze naar eigen zeggen echter niet van al dat geld: “Op je zestiende ben je gewoon een kind, en op een dag tijd moet je ineens volwassen worden.” Toch is er één ding wat haar spijt. Had ze iets spaarzamer geweest, dan viel de zorg voor haar gehandicapte zoontje haar nu niet zo zwaar.

Toen Callie Rogers op haar zestiende het winnende lot binnenbracht in de krantenwinkel, had ze nooit kunnen vermoeden hoe hard haar leven zou veranderen. Ze woonde nog bij haar pleegouders en werkte voor vijf euro per uur in een plaatselijke supermarkt. En toen kreeg ze plots 1,8 miljoen pond in handen, iets meer dan twee miljoen euro.

Ze stopte meteen met werken en ontmoette enkele weken later al Nicky Lawson, de man met wie ze haar eerste twee kinderen zou krijgen. Ze trok niet veel later ook bij hem in. Het geld ging vooral naar designerkleding, rijkelijke geschenken voor haar biologische ouders, vakanties en cocaïne, veel cocaïne.

“Zogeheten vrienden kwamen naar mijn huis om te feesten. Plotseling was ik een plaatselijke celebrity en kwamen mensen in clubs naar me toe en voelde ik me verplicht om hen allemaal een drankje te kopen. Ik heb zo lang zonder doel rondgelopen.”

Callie won 2 miljoen op haar 16de, maar verkwistte alles: “Enige spijt is dat ik geen geld genoeg heb voor gehandicapte zoontje”
Foto: Isopix

Callie zou uiteindelijk 18.000 pond uitgeven aan borstvergrotingen, 250.000 aan cocaïne, 300.000 aan kleren en nog eens 500.000 gaf ze weg aan vrienden en familie. “Ik wou dat ik iets ouder geweest was toen ik won”, vertelde ze in de Britse ochtendshow This Morning.

Een bron van spijt

“Op je zestiende ben je een kind, en plots moet je op een dag tijd volwassen worden. Je hebt geen begrip van geld. Er zijn mensen gepasseerd die ik eerder niet kende en die ik nu ook niet meer zie, maar op dat moment wil je gewoon dat iedereen je leuk vindt. Het geld heeft voor problemen gezorgd met mijn familie, mijn vrienden. Het werd gewoon te veel om mee om te gaan.”

Ondertussen is ze een gelukkige moeder van drie die gewoon moet werken voor haar geld, en eigenlijk is ze zo nog het gelukkigst. “Het niet weten wie me leuk vond om wie ik was en alle stress die het geld met zich meebracht, ik wilde gewoon terug een normaal leven. Ik worstel nog steeds met vertrouwensproblemen.”

“Het spijt me het meest dat het geld er nu niet meer is voor mijn zoontje Blake”, vertelt Callie. De jongen heeft hersenverlamming en kan zonder hulp niet wandelen of slikken, ook praten ligt moeilijk. “Maar hij houdt van zintuiglijke stimulatie. Als ik het geld had, dan zou ik hem de grootste stimulerende kamer geven die hij zich maar kon inbeelden.”

Niet dat ze geld te kort komt voor de dagelijkse zorgen voor haar kinderen. “Aan het einde van de maand is er zelfs nog wel wat over voor een presentje, maar ik zou morgen geen nieuwe auto kunnen gaan kopen. Als ik op vakantie wil gaan, dan moet ik sparen.”

Door nkdr