Twee op twee voor Marianne Vos in Ladies Tour of Norway

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Marianne Vos heeft zaterdag de tweede etappe in de Ladies Tour of Norway (WorldTour) op haar naam gebracht. De Nederlandse haalde het na 127,7 km tussen Fredrikstad en Sarpsborg in een sprint voor de Zweedse Emilia Fahlin (Wiggle High5) en de Poolse Katarzyna Niewiadoma (Canyon SRAM Racing). Ze verstevigt daarmee haar leidersplaats in het klassement. Ook vrijdag was de renster van Waowdeals al aan het feest.

De tweede etappe in Noorwegen, andermaal in slechte weersomstandigheden en gietende regen, werd grotendeels op een lokaal circuit afgewerkt. Net zoals vrijdag zette Vos haar ambitie om het eindklassement te winnen kracht bij door voluit voor de bonificatieseconden te gaan. Ze pakte er drie, voor Coryn Rivera, tweede in de stand zaterdagochtend op 9 tellen van Vos, en Eugenia Bujak, die geen gevaar betekende.

Daarna regende het aanvallen en was het uiteindelijk Lucinda Brand die er in slaagde om weg te glippen uit het peloton. Ze kreeg Elisa Longo Borghinie, Coryn Rivera, Katarzyna Niewiadoma en Marianne Vos met zich mee. Boels-Dolmans was niet vertegenwoordigd vooraan en moest achtervolgen.

Er volgde een hergroepering in het slot, opnieuw waagden enkele rensters hun kans met een uitval. Op de lichtjes hellende finish stond geen maat op Vos die met gemak Niewiadoma nog remonteerde. Vos loopt zo verder uit en telt nu 18 seconden voorsprong op Fahlin. De rittenkoers eindigt zondag met een etappe van 154 kilometer tussen Svinesund en Halden.