Ook Nathan Van Hooydonck tekent bij nieuwe ploeg rond Van Avermaet

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Continuum Sports, de fusie van het Amerikaanse WorldTour-team BMC en de Poolse procontinentale ploeg CCC Sprandi Polkowice, heeft zaterdag de contractverlenging van Nathan Van Hooydonck (momenteel BMC) bekendgemaakt.

De 22-jarige Antwerpenaar, het neefje van oud-Ronde van Vlaanderenwinnaar Edwig Van Hooydonck, maakte vorig jaar zijn profdebuut bij BMC. Dit jaar liet hij een eerste keer zijn talent zien met een vierde plaats in het eindklassement van de Ronde van Dubai. Op het Belgisch kampioenschap in Binche werd hij zevende. Van Hooydonck moet de komende jaren een belangrijke pion worden in de klassieke ploeg rond Greg Van Avermaet.

“Op dit moment in mijn carrière moet ik proberen mijn kopman op de best mogelijke manier te helpen”, bevestigde de jongeling. “Greg en ik komen goed overeen en ik wil me loyaal tonen ten opzichte van hem. Ik kan me momenteel niet inbeelden in dienst van iemand anders te moeten rijden. In de ploeg heb ik me altijd geapprecieerd gevoeld. Ik kan me hier op de best mogelijke manier ontwikkelen als wielrenner.”