Niakaté bezorgt Union met hattrick volle buit op veld van Westerlo

Bron © BELGA

Union heeft zaterdag op de derde speeldag in de Proximus League met 1-3 gewonnen bij Westerlo. Bij de Brusselaars blonk Youssouf Niakaté uit met drie goals.

De Frans-Malinese aanvaller bracht de bezoekers in het Kuipje meteen na de rust op voorsprong. Hij glipte door de buitenspelval en liet doelman Van Langendonck kansloos.

In de 83e minuut toonde Niakaté, na een voorzet op maat van Tabekou, zich opnieuw trefzeker. Westerlo kwam vier minuten later weer in de partij. De Ivoriaan Ambroise Gboho kopte een center van Dewaele in doel.

Maar de vreugde van de Kemphanen was van korte duur want de onvermijdelijke Niakaté besliste de match kort voor affluiten met zijn derde doelpunt.

Tubeke en Roeselare speelden 0-0 gelijk. Na drie gelijke spelen staat Tubeke met drie punten op de vijfde plaats. Roeselare speelde ook al twee keer gelijk en is met twee punten achtste en laatste.

Vrijdagavond verloor KV Mechelen met 1-2 van Lommel. OH Leuven speelt zondagnamiddag (16u) gastheer voor Beerschot Wilrijk.

SPORT VOOR ABONNEES
Meer voetbal