Courtney Marie Andrews speelt folkrock in de Dokbox

Gent - Vrijdag 24 augustus concerteert de Amerikaanse Singersongwriter Courtney Marie Andrews in de DOKbox. Ze doet dat op uitnodiging van concertorganisator Democrazy die dezelfde avond ook nog His Golden Messenger laat optreden. Courtney Marie Andrews bracht nog niet zo lang geleden met May Your Kindness Remain haar vierde plaat uit.

Het werk van Courtney Marie Andrews de stempel vernieuwend meegeven zou leugenachtig zijn. De 27jarige uit Phoenix brengt country-folk, tijdloze americana en in een aantal nummers doen de backing vocals zelfs een zweem van gospel vermoeden.

Courtney Marie Andrews tourt al jaren en de meeste van haar nummers schrijft ze onderweg. Veel van die nummers gingen dan ook over de plekken waar ze vertoefde. Maar op May Your Kindness Remain kijkt Courtney Marie Andrews vooral bij zichzelf naar binnen en reflecteert ze over relaties en de liefde.

Misschien niet vernieuwend, maar dat was voor ons alvast geen hinderpaal om na een paar Spotifyluisterbeurten meteen op zoek te gaan naar de vinylversie van May Your Kindness Remain en die bovenaan de vinylstapel en vooral op de platenspeler te leggen.

Nog op vrijdag 24 augustus concerteert de Amerikaanse zanger Mihael Taylor die als artiest door het leven gaat onder de naam His Golden Messenger. De gospelzanger bracht n 2017 met Hallelujah Anyhow zijn zevende plaat uit: 'liedjes over het vaderschap en het vinden van een plek in een warrige wereld' zo omschrijft Democrazy His Golden Messenger.

Vrijdag 24 augustus. Courtney Marie Andrews en His Golden Messenger op DOK. Deuren vanaf 19 uur. Alle info op www.democrazy.be

 

 

Door Rudy Tollenaere