Drie op een rij voor Marianne Vos in Ladies Tour of Norway

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Marianne Vos (WaowDeals) heeft de slotetappe in de Ladies Tour of Norway (World Tour) op haar naam gebracht. De Nederlandse sprintte naar de zege na 154 km van Svinesund naar Halden voor de Amerikaanse Coryn Rivera (Sunweb) en de Zweedse Emilia Fahlin (Wiggle High5). Het is de derde zege op rij voor Vos die zich daarmee ook verzekerde van de eindzege in deze damesversie van de Noorse rittenkoers. Lotte Kopecky werd vijfde in de daguitslag.

Zeven rensters schoven mee in de vroege vlucht. Onder hen geen landgenoten, wel Lourdes Oyarbide, Sara Olsson,Silvia Valsecchi, Ane Santesteban, Anna Christian en Maria Giulia Confalonieri. Maximaal reden ze een bonus van 3:15 bij elkaar waarna het peloton in actie schoot. Nog voor de lokale rondes werden ze gegrepen. Meteen probeerde Soraya Paladin weg te springen, maar zonder veel succes.

In het slot brak het peloton in stukken, maar Vos was voldoende alert en fietste vooraan. Het kwam tot een sprint en daarin toonde de Nederlandse zich de snelste, goed voor haar derde zege op rij. In het eindklassement telt ze 22 seconden bonus op de Zweedse Fahlin en 33 op de Amerikaanse Rivera. Ook vorig jaar pakte Vos de eindzege in Noorwegen.