Tine Embrechts heeft geen spijt van haar stukgelopen huwelijk

Actrice Tine Embrechts (43) is deze week te gast bij Bruno Wyn­daele in zijn Eén-talkshow Het Zomert Met. Ze vertelt daarin hoe ze op haar 25ste naar Mexico trok om Spaans te leren. De man aan wie ze daar haar hart verloor, bleek meer te zijn dan enkel een vakantielief.

Roman Santos volgde haar naar België, vroeg haar ten huwelijk en ze kregen samen twee kinderen. “Met het enige vakantielief dat ik ooit had, ben ik getrouwd.” De BV werd niet alleen verliefd op haar toenmalige echtgenoot, maar ook op Mexico. “Je trouwt niet alleen met een man, maar met een heel land.”

Serenades

Alles en overal is muziek, vertelt Embrechts nog. “Mijn ex-man is een muzikant, ik heb heel veel serenades ­gekregen in die periode. Ook in België, in ons huis in Borgerhout. Dan stond hij in het midden van de nacht met vijf vrienden op het dak naast de badkamer. Heerlijk vond ik dat.” Wanneer ze als verrassing mag meespelen met een echte mariachi-band, komen haar Mexicaanse vibes naar boven.

Tine Embrechts en Roman gingen in 2012 uit elkaar. “Ik ben ondertussen gescheiden, maar ik heb geen spijt van mijn huwelijk (dat dertien jaar heeft geduurd, nvdr.). Het was een mooie, intense periode.”

De actrice is nu al vier jaar gelukkig samen met haar huidige vriend Laurent Bailleul, alias Guga Baúl, met wie ze ook twee zonen heeft.

INFO

Het Zomert Met Tine EmbrechtsEén, 21.20 uur

Door dhs
AANGERADEN