Geen Landa, wel Quintana en Valverde in Vuelta

Foto: Photo News

Thuisploeg Movi­star moet Mikel Landa missen in de Vuelta, die zaterdag start. De Bask is nog niet hersteld van zijn gebroken ribben en ruggenwervel na een val in de Clasica San Sebastian. De Spaanse ploeg start met de twee ex-eindwinnaars Nairo Quintana (2016) en Alejandro Valverde (2009, foto) als kopmannen. Met ook nog Richard Carapaz – de nummer vier van de Giro – blijft de weelde groot.

Vincenzo Nibali heeft van de organisatie het rugnummer één gekregen. Nochtans eindigde de Italiaan vorig jaar slechts tweede achter Froome, die niet start. Nibali is in Spanje om zijn WK voor te bereiden, het kopmanschap bij Bahrain-Merida is weggelegd voor de vertrekkende Ion Izagirre.

BMC zet vol in op Richie Porte, die sinds zijn opgave in de Tour door een sleutelbeenbreuk wel geen koers meer heeft gereden. Hij wordt gesteund door onder anderen Rohan Dennis en Dylan Teuns, die zich klaarstoomt voor het WK. Bij Astana was net geen plek voor Laurens De Vreese. De ploeg van Vinokourov zet in op Miguel Angel Lopez. De Colombiaan werd vorig jaar achtste en won twee etappes. In de Giro eindigde hij derde. Ook Katusha-Alpecin laat met Steff Cras een landgenoot thuis. Net als in de voorbije Tour mikken ze daar met Ilnur Zakarin op het klassement.

Bekijk hier de volledige deelnemerslijst.

Door bvc