Koen Crucke speelt bekende travestiet in nieuwe musical Stanny Crets

© ISOPIX

Koen Crucke mag straks glitter­jurken gaan passen, want volgend jaar speelt hij de hoofdrol in de ­musical La Cage Aux Folles. Ster van de show is ­Albin, die met zijn travestie-act Zaza dé hit van nachtclub La Cage Aux Folles is. En Koen Crucke zal die rol voor zijn rekening mogen nemen in de Vlaamse versie van de musical.

guvv

“Ik kan niet snel genoeg een jaar ouder zijn, dan kan ik eindelijk de rol spelen waar ik al heel mijn leven naar uitkijk”, straalt hij. “Ik ben de gelukkigste mens ter wereld. Toen Stany Crets me belde voor de rol van Zaza, wist ik niet meer waar ik het had. Voor één keer was ik sprakeloos. Dit is zo’n kans die je maar eenmaal in je ­leven krijgt.”

Voor het passen van jurken heeft Crucke nog wel wat tijd. “Het duurt nog ruim een jaar voordat we eraan beginnen. Maar Zaza moet in mijn lijf ­zitten. De cd en de ­partituur heb ik al, dus ik begin nú al aan mijn rol te werken.”

La Cage Aux Folles is niet ­alleen een topkomedie, een ­topmusical en een toptravestie-show. Het is meer dan ooit een actueel statement rond verdraagzaamheid en aanvaarding”, aldus regisseur Stany Crets, die vindt dat daar nood aan is. “We leven in tijden waarin onze vrijheid weer beknot kan worden en waarin gay­bashing nog altijd bestaat. De boodschap van La Cage is prachtig: met veel humor, veel drama, veel pluimen en vooral niet te prekerig.”

La Cage aux Folles gaat in première in oktober 2019.

Aangeboden door onze partners

Lees ook