Vliegen naar de VS? Vanaf volgend jaar komt er nieuwe prijsvechter naar luchthaven van Zaventem

Bron © Travel Magazine, Flightlevel

Foto: BELGAIMAGE

De luchthaven van Zaventem verwelkomt vanaf mei 2019 een ultra-lagekostenmaatschappij voor langeafstandsvluchten. De Deense maatschappij Primera Air zal vanuit Brussel rechtstreeks naar Boston, New York en Washington vliegen. Dat schrijft de luchtvaartblog Aviation24.be.

Twee van de drie bestemmingen, meer bepaald New York en Washington, worden nu al door Brussels Airlines en United Airlines aangevlogen. Beide maatschappijen krijgen er op die manier stevige concurrentie bij. Maar wie een goedkoop ticket wil, zal zich tevreden moeten stellen met héél weinig luxe aan boord.

De langeafstandsvluchten van Primera Air zullen uitgevoerd worden met een Boeing B737 Max 9-jet, een toestel dat plaats biedt aan 192 tot 220 passagiers. Maar volgens Aviation24 zullen reizigers alleszins niet veel beenruimte hebben in het vliegtuig. Zo hebben de standaard economy seats een afmeting van slechts 76 centimeter. En dat is voor een vlucht die zo veel tijd in beslag neemt redelijk krap. Ter vergelijking: de zitjes van luchtvaartmaatschappij Emirates meten 81 centimeter op een Boeing 777-300 ER. Heel wat comfortabeler dus.

Fors bijbetalen

Wie enkele centimeters extra zitruimte wil, zal daarvoor moeten bijbetalen. Net zoals wanneer je ruimbagage wil inchecken of een maaltijd wil tijdens je vlucht. Ter vergelijking: voor een retourvlucht vanuit Brussel naar Newark bij New York met enkel een rugzak of handtas, betaal je 324 euro (periode: 9 tot en met 16 mei). Wil je een ruimbagage en handbagage, extra beenruimte én een maaltijd aan boord, dan kom je aan 980 euro voor dezelfde periode. Een immens prijsverschil dus.

De lijndienst Brussel - Newark (New York) gaat op 9 mei 2019 van start met een dagelijkse retourvlucht. De route van Brussel naar Washington Dulles begint op 2 juni 2019 met 3 vluchten per week. De vluchten van Brussel naar Boston Logan starten eveneens op 2 juni met vier vluchten per week.

Door jdb
AANGERADEN