Danny Boyle stapt op als regisseur James Bond

Bron © Reuters

Foto: Evan Agostini/Invision/AP

De Britse filmmaker Danny Boyle (61) zal dan toch niet de volgende James Bondfilm regisseren. Er zou sprake zijn van ‘creatieve meningsverschillen’.

Het besluit van Boyle werd bekendgemaakt via een korte mededeling op de officiële twitteraccount van de 007-franchise. Er werden geen verdere details verstrekt over wat de genoemde meningsverschillen inhouden, en of er al een opvolger voor Boyle klaarstaat.

De vijfentwintigste James Bond film, die zich momenteel nog in de preproductiefase bevindt, wordt rond november 2019 in de zalen verwacht. De opnames van de film, de opvolger van megahit Spectre, moeten in december van start gaan. Al is het niet zeker of die data na het vertrek van Boyle nog gehaald worden.

Boyle, die eerder klassiekers en kaskrakers als Trainspotting en Slumdog Millionaire regisseerde, werd in mei aangekondigd als de regisseur voor de volgende Bondfilm. Producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli noemden hem toen nog een ‘uitzonderlijk talent’.

De regisseur van Slumdog millionaire had een scenario uitgewerkt met John Hodge, zijn schrijfmaatje sinds debuut Shallow grave, waarmee hij ook voor Trainspotting en The Beach samenwerkte. Boyle liet ­toen weten dat hij voor ‘een modernisering’ van Bond ging.

Door pvm
VOOR ABONNEES