Sprintsensatie Sacoor trekt naar VS om te trainen met topcoach

Jonathan Sacoor naast Cédric Van Branteghem, meetingdirecteur van de Memorial Van Damme. Foto: Photo News

Jonathan Sacoor, de 18-jarige Belgische sprintsensatie die op het voorbije EK samen met de broers Borlée goud pakte op de 4x400 meter, trekt vanaf januari naar de Verenigde Staten om er bij de Amerikaanse ex-coach van Jonathan en Kevin Borlée te trainen aan de prestigieuze universiteit van Tennessee.

Sinds Sacoor zich deze zomer tot wereldkam­pioen bij de juniores op de 400 meter en Europees kampioen op de 4x400 meter bij de grote jongens kroonde, werd onze jonge landgenoot door verschillende grote Amerikaanse universiteiten aan de mouw getrokken. Het was uiteindelijk de University of Tennessee in Knoxville die Sacoor kon overtuigen. “Omdat ik graag wilde werken met Ken Harnden, dezelfde trainer die ook Kevin en Jonathan heeft begeleid”, verklaart Sacoor zijn keuze. Harnden is een autoriteit als het op 400 meter aankomt en kneedde de afgelopen twaalf jaar in Florida een pak Amerikaanse en buitenlandse kampioenen. “Maar nu verhuist hij van Florida naar Tennessee. Een topuniversiteit voor sprinters, met alles erop en eraan. Onder meer Justin Gatlin en Christian Coleman zijn er gevormd”, zegt Sacoor. “Jacques Borlée heeft me gezegd dat het een geweldige ervaring voor me zal zijn om daar te mogen lopen. Het gaat echt zot zijn om mij daar internationaal te mogen bewijzen. Ik wil die Amerikanen laten zien waartoe een Belg in staat is.”

Eerst de Memorial

Maar eerst volgt er op 31 augustus nog zijn eerste AG Memorial Van Damme. Daar mag Sacoor zich voor een vol Koning Boudewijnsta­dion meten met de drie Borlées. “Het is de eerste keer ooit dat ik tegen hen uitkom in een officiële wedstrijd. Ik denk niet dat ze zich zullen inhouden voor mij.” (lacht)

Andere grote namen die in Brussel present tekenen: de Amerikaanse sprinter Ronnie Baker (met 9.88 de snelste man van het jaar op de 100 meter), de Nederlandse sprintkampioene Dafne Schippers en de Amerikaan Christian Taylor, meervoudig wereld en olympisch kampioen hink-stap-springen.

Door md
    Meest recent