Niki Terpstra legt uit waarom hij Quick Step verrassend verlaat voor Frans team: “Onwijs goed!”

© BELGA

Niki Tersptra verdedigt van volgend wielerjaar de kleuren van Direct Energie en niet langer die van Quick Step Floors. Van een verrassende transfer gesproken. In een interview met NPO Radio 1 legde de Nederlander zijn beslissing uit.

vtvn

“Deze ploeg lijkt mij een heel mooie uitdaging, om mezelf te triggeren. Na het voorjaar was er genoeg interesse, maar ik wilde op Quick Step wachten totdat zij de sponsoring rond zouden krijgen. Na de Tour de France kwam Direct Energie er ineens bij. De voorwaarden die zij voorschotelden, die zagen er gewoon onwijs goed uit. Het is ook een ploeg waarvan de fundering goed in elkaar zit.”

Direct Energie is een ProContinentale ploeg en dus is deelname aan bijvoorbeeld Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen geen zekerheid. “Toch rijden zij veel wedstrijden die ik ook graag rijd”, aldus Terpstra. “Hopelijk krijgen ze daar komend seizoen opnieuw wildcards voor. Maar Direct Energie heeft ook een WorldTour-licentie aangevraagd, dus misschien krijgen we die wel gewoon. Dan is er helemaal geen probleem.”

Terpstra krijgt bij het Franse team het gezelschap van landgenoot Pim Ligthart. “Ik ken Pim al heel lang. Hij spreekt de taal en hij kent de Franse cultuur. Daardoor kan hij mij helpen bij het integreren in het team”; klonk het bij Terpstra. “Niki stuurde mij een berichtje dat hij me graag mee wilde nemen naar de nieuwe ploeg. Een mooier compliment kan ik niet krijgen”, reageerde Ligthart.

LEES OOK

Nu in het nieuws