Kleindochter Jef Geeraerts waagt haar kans in ‘Expeditie Robinson’

Foto: vier, mh

Oona Geeraerts, de 35-jarige kleindochter van thrillerauteur Jef Geeraerts, doet mee aan het Vier-programma ­Expeditie Robinson. Oona krijgt onder meer concurrentie van een 21-jarige windsurfster en een kickboxer van 37.

Een rebel: zo omschrijft Oona Geeraerts (foto) zichzelf bij haar deelname aan Expeditie Robinson, de keiharde afvallingsrace op een Filipijns eiland die op donderdag 4 september van start gaat op Vier. De Antwerpse is psychotherapeute en richtte in 2006 Geeraerts & Heyns Thuisverpleging op. Ze gaat naar eigen zeggen door het vuur voor haar patiënten en komt op voor mensen die dat niet voor zichzelf kunnen. Ze woont samen met haar Filipijnse vriendin, met wie ze al jaren samen is. Oona is de kleindochter van Jef Geeraerts, een van de grootste schrijvers in Vlaanderen, die in 2015 aan een hartaanval overleed. Dat jaar opende Oona met drie vrienden een Spaans pop-uprestaurant Carbón in Antwerpen. Begin dit jaar zette Open VLD haar op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brasschaat.

In Expeditie Robinson zal de kleindochter van Jef Geeraerts (kleine foto) het onder meer moeten opnemen tegen de 37-jarige Angelo uit Lauwe, een vertegenwoordiger die fanatiek bezig is met kickbox en voetbal. Er is ook de 21-jarige Imke uit Berlaar, de jongste deelnemer die professioneel surfte en een lerarenopleiding volgt. Imke is een overlever, want na een wedstrijd dobberde ze ooit zes uur moederziel alleen op zee. Robbe (30) uit Torhout runt dan weer een winkel in antiek en tweedehands, Lisa (40) uit Edegem is psychiatrisch verpleegkundige én alleenstaande moeder, Gilles (25) uit Landen werkt in de grafische sector en speelt rugby.

Kleindochter Jef Geeraerts waagt haar kans in ‘Expeditie Robinson’
Jef Geeraerts Foto: MH

INFO

INFO

Door tdl