Niet de N-VA, wel Vlaams Belang is voortaan de grootste partij op Facebook

Bron © VTM Nieuws

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken trekt op de Facebook-pagina van zijn partij de kaart van de verontwaardiging. Foto: blg/facebook

Vlaams Belang is sinds kort de grootste partij van Vlaanderen op Facebook. De partij telt zesduizend likes meer dan zijn achtervolger, de N-VA. Nadien volgen de andere partijen op grote afstand. Ter vergelijking: CD&V moet het stellen met ‘amper’ 26.700 likes.

Sinds eind juni post Vlaams Belang opvallend meer berichten, foto’s en filmpjes op zijn Facebook-pagina. En dat loont, zo blijkt. De afgelopen maanden kregen ze er één derde meer likes bij. Dat blijkt uit een analyse van VTM Nieuws. Daarmee stoot het absolute koploper N-VA van de troon. Hun pagina telt 137.700 likes. Die van Vlaams Belang heeft er achtduizend meer: 145.000 likes. Een schril contrast met de CD&V-volgers op Facebook, die maar met 26.700 zijn.

Waarom de pagina van Vlaams Belang zo veel succes heeft? Vermoedelijk omdat uit de Facebook-bijdragen van Vlaams Belang vooral veel verontwaardiging blijkt, met niet mis te verstane boodschappen. “Ik denk dat duidelijke uitspraken het goed doen. Heel vaak gebruiken politici moeilijke woorden omdat ze de waarheid niet durven zeggen”, zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken aan VTM Nieuws.

Niet de N-VA, wel Vlaams Belang is voortaan de grootste partij op Facebook
Foto: Facebook
Door jdb