Amy Winehouse Tribute Band maakt van DOK Noord eventjes een concertlocatie

Gent - Waarom repeteren voor een festivalconcert in een donker repetitiekot, als we de mensen een gratis openluchtconcert kunnen bezorgen. Met die idee trok Nathalie Hamelton van de Gentse Amy Winehouse Tribute Band naar de bazen van DOK Noord, met de vraag of ze op de gigantische open ruimte aan Hal 16, De Directeurswoning en De Expeditie een gratis concert mochten spelen. Ja dus. En daar kwamen donderdagavond misschien toch wel een 500-tal muziekliefhebbers op af.

Even dreigden donkere wolken de pret te verstoren, maar het bleef droog boven DOK Noord, dus kon het concert stipt om 20 uur aanvatten. Frontvrouw Nathalie Hamelton, geruggesteund door een stevige band, waaronder twee backing vocals en drie blazers, toonde dat ze over een stevig stemgeluid beschikt en het publiek reageerde alvast positief en ging tijdens de bisnummers aan het dansen.

"Het meest sfeervolle optreden dat we ooit speelden" liet de frontvrouw zich achteraf ontvallen, en ondertussen ging iemand rond met een hoed en een pet, waarin het publiek een vrijwillige bijdrage kon gooien. De horecazaken in Hal 16 deden er alvast een goede zaak aan, en de slaapunits van Hoxel die sinds een tijdje op het terrein staan, deden dienst als gelegenheidstribune.

Wie er niet bij was kan de Amy Winehouse Tribute Band op 26 september in de Charlatan gaan beluisteren en bekijken.

Een interview met een paar van de bandleden van de Amy Winehouse Tribute Band kan u hier nog eens herlezen.

 

Door Rudy Tollenaere
VOOR ABONNEES