Rolkoffers niet meer gratis mee in vliegtuig van Ryanair: dit verandert er precies voor u

Foto: Photo News

Ryanair kondigde donderdag aan dat rolkoffertjes vanaf november niet langer als gratis handbagage aan boord mogen. Dergelijke trolleys moeten dan tegen extra kosten worden ingecheckt. Dit verandert er precies.

De Ierse lagenkostenmaatschappij past vanaf november de tarieven voor bagage aan. Nu kan je tassen of koffers tot 10 kilogram (en van een bepaalde afmeting) gratis meenemen aan boord. Daarnaast mag je kosteloos nog een kleine zak of tas meebrengen. Grote bagage van 20 kilo laten inchecken voor in het ruim kost 25 euro. Deze tarieven gaan veranderen.

LEES OOK: Passagiers Ryanair mogen trolley straks niet meer gratis meenemen

Eén gratis (en kleiner) stuk handbagage

Voor de duidelijkheid: de nieuwe regels gelden voor mensen die geen priority-ticket hebben. Die reizigers mogen onder de nieuwe regels nog slechts één kleine tas als handbagage aan boord meenemen zonder extra kosten te betalen. De tas moet onder de stoel voor je passen en mag maximaal 40x20x25 centimer groot zijn. Dat is iets groter dan de huidige afmetingen (35x20x20). Past je handbagage niet in de controlebak (die eveneens vergroot is), dan moet je 25 euro betalen.

Wie een groter tweede stuk bagage wil meenemen in het toestel, zoals een rolkoffertje, moet dat voor vertrek laten inchecken aan de balie. De bagage mag niet meer wegen dan 10 kilo en kost 8 euro míts je het hebt toegevoegd tijdens het boeken. Als je meer bagage online toevoegt na het boeken van je reis, dan betaal je 10 euro. Check je het extra koffertje pas op de luchthaven in dan kost je dat 25 euro.

Priority-ticket

Zoals gezegd verandert er voor reizigers met een priority-ticket niets. Voor deze optie betaal je 6 euro bij het boeken of 8 euro achteraf en mag je één kleine tas en één groter stuk bagage van maximaal 10 kilo meenemen aan boord. Op iedere vlucht is plaats voor 95 ‘priority-passagiers’ en circa 100 rolkoffers in de bagageruimte boven de stoelen.

Door rrln
VOOR ABONNEES