Kijken we series als ‘La Casa de Papel’ binnenkort in de bioscoop?

Bron © De Tijd

Foto: Netflix

Kunnen we series als ‘La Casa de Papel’, ‘Orange is the New Black’ of ‘Fargo’ binnenkort ook op het grote scherm bekijken? Als het van Kinepolis-baas Eddy Duquenne afhangt wel. Dat vertelt hij dit weekend in een interview met de krant De Tijd.

Kinepolis heeft er moeilijke maanden op zitten. Afgelopen kwartaal haalde de groep 400.000 bezoekers minder en ook voor het huidige kwartaal zien de vooruitzichten - door de hittegolven en de Rode Duivels - er niet rooskleurig uit. En jongeren van tegenwoordig gaan minder vaak naar de film dan vroeger, vertelt CEO Eddy Duquenne in een interview met de krant De Tijd.

Kijken we series als ‘La Casa de Papel’ binnenkort in de bioscoop?
Kinepolis-CEO Eddy Duquenne Foto: Photo News

“Misschien gaan we series tonen”, aldus Duquenne. “De jongeren gaan anders uit dan wij vroeger. Ze doen verschillende activiteiten op een avond. Een film van twee uur past daar niet in. Een aflevering misschien wel.”

Zullen we binnenkort dan naar Netflix-reeksen kunnen kijken in de bioscoop? “Er zijn contacten. Maar ik kan geen timing plakken op de eerste serie in de zalen.”

Het is niet de enige nieuwigheid die Kinepolis overweegt. In Madrid wordt op dit moment een zaal uitgetest zonder zitjes, zodat mensen kunnen dansen tijdens de uitzending van bijvoorbeeld popconcerten.

Door ehu