Zingende Italiaanse ijsverkoper op Parklife

Gent - De 61ste editie van Gent Festival van Vlaanderen moet op zaterdag 15 september nog beginnen met OdeGand, maar de organisatoren lossen nu al de volledige programmatie van Parklife. Parklife is het familiaal buitengebeuren van Gent Festival Van Vlaanderen en vindt plaats op zondag 23 september, in het Parkbos. Een groot deel van Parklife is gratis, maar wie via een wandeling op verkenning gaat naar een muzikale ontdekking betaalt daar wel 7 euro voor.

Het gratis gedeelte van Parklife speelt zich af op het grote centrale terrein vlakbij de ingang van het Festival. Daar treden in de loop van de dag verschillende muziekgroepen op: een ongewone fanfare die bekende nummers op een ongewone manier brengt, pianomuziek, noem maar op. Alle groepen treden verschillende keren op, zodat men het verloop van de dag zelf kan invullen.

Het betalend gedeelte bestaat uit een wandelparcours waarbij de bezoeker onderweg op muzikale verrassingen stoot. Het concept is in vergelijking met vorige jaren, waar men het hele parcours (en dat was toen meer dan ruim 5 km) moest afleggen om kennis te maken met alle muzikanten, gewijzigd: er zijn nu verschillende korte parcours, die men zelf kan invullen.

Op één van die parcours staat ook Luciano Gelati, een zingende Italiaanse ijsverkoper. Een man met allure, een stem die veel aan kan, en lekkers in zijn ijskar. 

 

Parklife vindt plaats op zondag 23 september, van 11 tot 20 uur in Parkbos Gent, Portaal Grand Noble, Kortrijksesteenweg 1177, Sint-Denijs-Westrem
Gratis toegang tot de Parkvillage. Parkours: 7 euro, gratis -12 jaar
Tickets voor het Parkours  via www.parklife.gent

 

Door Rudy Tollenaere
AANGERADEN