De hel breekt los in ‘Familie’: stak Véronique haar halfzus Amélie neer?

Een neergestoken Amélie (Erika Van Tielen), een verwarde Véronique (Sandrine André) en een bebloed mes naast haar. Dat slotbeeld van de seizoensfinale was voor de Familie-kijker een plottwist van formaat. Wat is er na de uitstap van de halfzussen gebeurd? Ontaardde een pittige discussie in een bloederige steekpartij? En wijzen alle sporen ook écht in de richting van Véronique?

Op maandag 27 augustus start op VTM het 28ste seizoen van Familie met een dubbelaflevering die rechtstreeks inpikt op de gebeurtenissen in de seizoensfinale. Op dinsdag 28 augustus springt ‘Familie’ vervolgens twee maanden verder in de tijd en gaan de afleveringen verder in real time.

In de startaflevering van het nieuwe seizoen breekt de hel pas echt los voor Véronique, wanneer ze ontwaakt naast het toegetakelde lichaam van Amélie. Volledig in paniek en zich niets meer herinnerend van wat er die bewuste nacht is gebeurd, zoekt ze hulp bij haar broer Peter (Gunther Levi). Ze neemt bovendien een beslissing die heel wat risico’s inhoudt. Wat zijn de gevolgen voor Véronique? Hoe reageert Lars (Kürt Rogiers), nu hij haar net zijn liefde had verklaard? En hoe erg is Amélie eraan toe?

De hel breekt los in ‘Familie’: stak Véronique haar halfzus Amélie neer?
Foto: Medialaan

Ook andere onopgeloste vraagstukken uit de seizoensfinale krijgen een antwoord. De kijkers komen te weten hoe Emma’s (Bab Buelens) zoektocht naar de kleine Milou afloopt, nadat het meisje ongemerkt uit haar auto verdween. En raakt Emma zelf nog levend uit het water, waarin ze naar de bodem leek te zinken? Ten slotte is er ook nog Stan (Kristof Verhassel). Hoe loopt het verhaal af voor hem, nadat hij door het schot van Evy (Marianne Devriese) werd weggedragen met de ziekenwagen?

Nieuwe gezichten

Al van bij de start van het 28ste seizoen maken ook enkele nieuwe gezichten hun intrede. Op dinsdag 28 augustus maakt de kijker kennis met Michiel, een gastrol voor Frank Boddin. Michiel is een oude kennis van Niko (Jo Hens), die hem opzoekt in de brouwerij. Mieke (Caroline Maes) merkt al snel dat de twee een verleden delen, waar ze allebei nogal mysterieus over doen. Daarnaast maakt Véronique in de eerste Familie-week kennis met Vicky, gespeeld door Tania Poppe. Vicky is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, zo blijkt al snel. Ten slotte krijgt ook David Cantens een langlopende gastrol als Jonas Versteven. Jonas is de zoon van Jenny (Hilde Van haesendonck) en de broer van Robyn (Jits Van Belle). Ook hij heeft een verleden dat hem parten speelt. Wanneer Jonas op donderdag 30 augustus voorwaardelijk vrijkomt uit de gevangenis, klopt hij bij zijn moeder aan. Maar zal zijn familie hem opnieuw in de armen sluiten?

Familie, dubbelaflevering op maandag 27 augustus om 20.00 op VTM

Door ehu
Laad meer berichten...