Serge Pauwels hoopt na elleboogbreuk nog steeds op WK: “Het is er eentje zonder oortjes dus...”

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Brussel -

Serge Pauwels heeft er een goed oog in dat hij het WK wielrennen in Innsbruck alsnog haalt. Pauwels brak zijn elleboog in de Tour de France, in de rit op 22 juli naar Carcassone. Zijn Tour was voorbij. Daags nadien onderging hij een operatie en zijn herstel verloopt spoedig. “Ik hoop wel nog op een selectie voor het WK”, zegt de renner van Dimension Data.

Het WK in Innsbruck vindt plaats op 30 september en is er één voor klimmers. Pauwels droomde van een selectie en hoopte zijn rol te kunnen spelen in de Belgische selectie. “Bondscoach Kevin (De Weert) had me graag in de rol van wegkapitein gezien. Het is een WK zonder oortjes. Dat maakt communicatie niet altijd gemakkelijk en dan is het wel handig om iemand met ervaring die rol te zien vertolken. Natuurlijk, door mijn valpartij in de Tour is mijn voorbereiding niet ideaal, maar als mijn conditie goed is, dan ben ik er graag bij in september. Ik zal daar ook eerlijk in zijn in mijn communicatie naar de bondscoach.”

“Mijn herstel verloopt goed”, gaat Pauwels verder. “Ik maak al vele lange trainingstochten op de fiets, maar natuurlijk, training is nog geen competitie. De Ronde van Groot-Brittannië (2 tot 9 september) en de wedstrijden in Canada (7 en 9 september, Quebec en Montreal) komen nog te vroeg. Volgende week ga ik op controle in het AZ Monika bij chirurg Roger Van Riet die de operatie uitvoerde. Dan wordt een nieuwe X-ray van de elleboog gemaakt om na te gaan of het bot is dichtgegroeid. Pas daarna kunnen we een beslissing nemen wanneer ik de competitie kan hervatten.”

Al rijdt zijn team wel niet zo veel koersen in het tweede deel van september. “Kevin stelde voor om mee te rijden met de Belgische selectie in de Ronde van Slovakije, van 12 tot 16 september, maar ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ga doen. Ik kan eventueel ook later in competitie aantreden, want mijn ploeg rijdt wel de Ronde van Toscane (18-19/09), de Coppa Sabatini (20/9), de Memorial Marco Pantani (22/9) en de Trofeo Matteotti (23/9) waar ook veel geklommen moet worden.”

AANGERADEN