Toeristen verbijsterd als er plots tientallen bootvluchtelingen stranden nabij luxeresort

Bron © Diario De Cadiz

Strandgangers die genoten van de Spaanse zon werden zondag verrast door een vijftigtal immigranten die per boot landden op een druk strand nabij een luxeresort. De politie kon 25 van hen - onder wie negentien minderjarigen - onderscheppen en startte meteen een zoekactie om de andere vluchtelingen op te sporen.

Volgens de Spaanse krant Diario De Cadiz namen de bootvluchtelingen - waaronder kinderen - de benen zodra ze voet op het bekende strand van de stad Chiclana de la Frontera hadden gezet. De meesten van hen renden meteen richting het Melia Sancti Petri hotel, een luxueus all-inclusiveresort dat vijf sterren heeft en vlakbij het “beste strand van Spanje” is gebouwd.

De politie haalde de boot van de voornamelijk Marokkaanse immigranten van het strand en zette meteen een zoekactie op poten om de gevluchte personen op te sporen. “We dachten dat ze het strand nooit zouden bereiken, want meestal gebeurt zoiets niet”, klinkt het bij een ooggetuige. “Maar ze wipten onmiddellijk van het bootje en begonnen de rotsen te beklimmen.”

Het is voorlopig niet duidelijk of alle inzittenden van de kleine boot werden gevonden. De minderjarigen en tieners die de oversteek naar Europa waagden, zijn overgebracht naar posten van het Rode Kruis.

Door pjv