Gouden zaak: Real Madrid verdient 12 miljoen aan goalgetter die het vorig jaar voor amper 8 miljoen verkocht

Bron © Marca

Foto: Photo News

Toen Alexandre Lacazette Olympique Lyon verliet voor Arsenal, moest de Franse topclub op zoek naar een nieuwe goalgetter. Die vond de club met Mariano Diaz, voor 8 miljoen euro overgekocht van Real Madrid. Amper één jaar later lijkt Lyon de 25-jarige spits alweer kwijt te geraken. Tot jolijt van De Koninklijke.

Volgens verschillende bronnen, waaronder Marca, staat Mariano namelijk dicht bij een transfer naar Sevilla. De club uit Andalusië zou liefst 40 miljoen euro op tafel leggen voor de man die vorig seizoen achttien keer scoorde in de Ligue 1. Een clubrecord en een winst van liefst 32 miljoen euro dus voor Lyon.

En 12 miljoen euro voor Real Madrid. Jawel, Los Blancos waren vorige zomer zo slim om een doorkoopclausule van 35 procent (op de winst van Lyon) in het contract van Mariano te laten opnemen. Er werd ook een terugkoopclausule bedwongen, maar die zou Real niet willen lichten.

De doorkoopclausule levert Real 11,2 miljoen euro op maar het bedrag zal waarschijnlijk rond de 12 miljoen euro liggen aangezien Mariano een jeugdspeler is van de club van Thibaut Courtois. En dus is er een opleidingsvergoeding te betalen aan De Koninklijke, die een gouden zaak doen.

Door vtvn
Meer voetbal