Ook Nick Nuyens bevestigt nu de gesprekken met Roompot, deal is nog niet rond

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Er lopen verregaande gesprekken omtrent een fusie tussen Veranda’s Willems - Crelan en het Nederlandse Roompot. Dat bevestigen zowel manager Nick Nuyens als Michael Zijlaard - teammanager van Roompot.

gvdl

Rijdt Wout van Aert volgend seizoen voor het Nederlandse Roompot. De kans is reëel. De gesprekken omtrent het opzetten van een fusieteam zijn lopende maar zeker nog niet afgerond. Teammanager Michael Zijlaard bevestigt dat aan De Telegraaf. “We zijn in gesprek, maar zitten nog in de fase dat we een mogelijke samenvoeging van beide ploegen aan het bestuderen zijn. We zijn pas twee dagen in gesprek en moeten eerst alle mogelijkheden op een rij zetten voordat we kunnen zeggen of een fusie daadwerkelijk een optie is”, aldus Zijlaard.

Bij Roompot verdwijnt na dit seizoen de Nederlandse Loterij als co-sponsor. Hoofdsponsor Roompot is bereid haar inbreng te verhogen maar de steun van een bijkomende sponsor is welkom. Daarnaast wil Roompot ook Belgische renners aantrekken, waardoor een fusie met Willems Veranda’s aan waarschijnlijkheid wint.

De gesprekken werden later bevestigd door Nick Nuyens, de sterke man achter Sniper Cycling. “Sniper Cycling voert momenteel gesprekken met Roompot-Nederlandse Loterij om een mogelijke samenwerking en win-winsituatie voor elkaar te bekijken”, luidt het in een bericht op de teamwebsite. “Beide stabiele organisaties zijn van mening dat een samenwerking een versterking voor beide projecten betekent. Wij wensen verder te benadrukken dat Sniper Cycling, zoals eerder al gecommuniceerd, volgend seizoen als pro-continentaal team op de weg te zien zal zijn. Ongeacht de afloop van deze gesprekken.”

Willems Veranda’s-Crelan sprak eerder al met het Ierse Aqua Blue maar gisteren werd duidelijk dat deze onderhandelingen nergens toe hebben geleid. Voor Nick Nuyens, teammanager van Veranda’s Willems, lijkt een eventuele fusie een noodzaak aangezien Willems Veranda’s na dit seizoen de geldkraan dichtdraait.

Aangeboden door onze partners