Onze videoman haalde de Borlée-tweeling voor de camera in de aanloop naar de AG Memorial van Damme

Bron © BELGA
Brussel -

Jonathan Borlée geeft forfait voor de AG Memorial Van Damme, vrijdag in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. De 30-jarige atleet sukkelt met een spierblessure in de hamstring. Zijn broers Kevin en Dylan komen wel in actie op de 400 meter.

“Jammer genoeg kan ik vrijdag niet lopen. Ik voel te veel spanning in mijn spieren en slaag er niet in op een correcte manier te trainen”, legt hij uit. “Ik had kunnen aantreden maar dan zou ik geen 100 procent zijn. Het risico op blessures is dan groter. Mijn seizoen zit er dus op. Op de Memorial lopen is altijd leuk en dit keer zou het nog een groter feest zijn geworden, na onze gouden medaille in Berlijn. Ik wilde op een mooie manier mijn seizoen beëindigen, maar zo heeft het weinig zin. Ik mis ook de energie.”

Kevin Borlée wil vrijdagavond voor de laatste keer dit seizoen wil de 400 meter-loper het onderste uit de kan halen. “Alles gaat goed. Het was een lang en slopend seizoen vol emoties maar we hebben het maximum gedaan om klaar te zijn. Ik ga alles uit mijn benen halen wat er nog inzit. Na een groot kampioenschap is het normaal dat de vermoeidheid wat opspeelt maar de vorm is er nog. Een tijd? Dat is moeilijk te zeggen maar ik weet dat ik nog sneller kan dan mijn chrono’s dit seizoen. Waarom zou ik vrijdag niet onder de 45’ kunnen duiken en mijn beste tijd van het jaar realiseren? Het is niet echt het doel op de Memorial. Ik wil er vooral genieten en het maximum geven.”

Op het EK in Berlijn eerder deze maand won Kevin Borlée zilver in de individuele 400 meter en goud op de 4x400 met de Tornados. Van dat team verschijnen Kevins jongere broer Dylan en Jonathan Sacoor vrijdagavond ook op de piste in het Koning Boudewijnstadion. Voor Sacoor, de wereldkampioen bij de U20, wordt het zijn eerste Memorial. “Het wordt voor hem een ongelofelijke ervaring”, meent Kevin Borlée. “Voor mij is het een wedstrijd als een andere.”

Dylan Borlée voelt de vermoeidheid van Berlijn. “Fysiek en mentaal heeft het EK veel gevraagd, maar ik voel dat het nu wel beter gaat. De Memorial is een mooi feest en het is altijd een leuk weerzien met het Belgische publiek. Ik heb zin in een goeie wedstrijd”, aldus de jongste Borlée.

  • AANGERADEN
    Meest recent