Sublieme retro van Cristiano Ronaldo verkozen tot het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen

Bron © BELGA

Foto: AFP

Cristiano Ronaldo heeft afgelopen seizoen het mooiste doelpunt in de Europese competities gemaakt. De magnifieke omhaal van de Portugees voor Real Madrid in de kwartfinale van de Champions League tegen zijn huidige club Juventus kreeg met afstand de meeste stemmen in de verkiezing die werd georganiseerd door de UEFA.

Precies 197.496 van de 346.915 uitgebrachte stemmen gingen naar de omhaal van Ronaldo in Turijn. Fans van Juventus beloonden die treffer toen met een staande ovatie.

 

 

Dimitri Payet eindigde als tweede met zijn treffer in de kwartfinale van de Europa League tegen RB Leipzig. De Franse aanvoerder van Olympique Marseille trapte de bal na een flitsende actie met de buitenkant van zijn rechtervoet in de kruising. Dat doelpunt kreeg 35.558 stemmen. De Spaanse Eva Navarro eindigde als derde, met 23.315 stemmen, met haar treffer in de finale van het EK voor voetbalsters onder 17 jaar. Ze kapte twee tegenstanders uit en krulde de bal daarna over de keeper in het doel.

Er waren in totaal elf genomineerden (zonder Belgen). In het seizoen 2016-2017 maakte Mario Mandzukic van Juventus het mooiste doelpunt, daarvoor ging die eer twee keer op rij naar Lionel Messi (FC Barcelona).

Door vtvn
Meer voetbal