Real Madrid laat 12 miljoen schieten en steekt Spaanse concurrent de loef af door spits toch terug te kopen

Bron © Goal.com

Foto: Photo News

Marca bracht maandag het nieuws dat Real Madrid waarschijnlijk zo’n 12 miljoen euro ging verdienen aan de transfer van Mariano Diaz van Lyon naar Sevilla. Amper één dag later blijkt dat De Koninklijke die deal gekaapt heeft.

Even terug naar gisteren. Volgens verschillende bronnen, waaronder Marca dus, stond de Dominicaanse spits dicht bij een transfer naar Sevilla. De club uit Andalusië zou liefst 40 miljoen euro op tafel leggen voor de man die vorig seizoen achttien keer scoorde in de Ligue 1. Een clubrecord en een winst van liefst 32 miljoen euro voor Lyon.

En 12 miljoen euro voor Real Madrid. Los Blancos waren vorige zomer namelijk zo slim om een doorkoopclausule van 35 procent (op de winst van Lyon) in het contract van Mariano te laten opnemen. Er werd ook een terugkoopclausule bedwongen, maar die zou Real niet willen lichten aldus Marca.

Fout, zo blijkt nu. Sevilla-voorzitter José Castro liet aan de Spaanse pers weten dat zijn club de 25-jarige Diaz niet in huis zal halen, ondanks een akkoord met de aanvaller. Real zou namelijk wel gebruik willen maken van de terugkoopclausule. Die bepaalde dat de Spaanse topclub het recht had om Diaz terug te halen binnen 48 uur na een akkoord van de speler met een nieuwe club.

Hoeveel miljoenen Real op tafel legt om Diaz terug te halen naar Madrid, is niet geweten. Vorig jaar werd de spits voor amper 8 miljoen euro verkocht aan Lyon.

Door vtvn
Meer voetbal