Nederlandse analisten nemen nieuwe speler van Club Brugge op de korrel: "Donder toch op man!"

Vorige week legde Club Brugge zo'n 2 miljoen euro op tafel bij Feyenoord voor Sofyan Amrabat. De 22-jarige middenvelder maakte tegen Anderlecht meteen zijn debuut voor blauw-zwart. In het Nederlandse voetbalprogramma Veronica Inside (vroeger Voetbal Inside) werd Amrabat op de korrel genomen door vaste gasten René van der Gijp en Johan Derksen.

"Amrabat had het moeilijk met het niveau in de Champions League", zegt de derde gast van het programma om de discussie te openen. "Altijd maar lopen met die bal."

"Ja, maar daar hebben al die Marokkaantjes toch een beetje een handje van. Dat lopen met die bal", antwoordt Van der Gijp.

"Ik heb het idee dat Amrabat bij Feyenoord kwam en dacht dat alles rond Amrabat zou gaan draaien. Dat was een tegenvaller", vindt Derksen.

"Die jongens worden niet meer omringd door zakenwaarnemers, maar door lakkeien", zegt Van der Gijp. "Wij werden vroeger door hen begeleid. Die zeiden kom op man, zeik niet en ga trainen. Nu is het een schande als je niet speelt, en gaan ze met hen naar de trainer. Als je Dick Advocaat ook hoort, toen die Amrabat bij het Nederlands elftal wilde halen. Toen kwam hij met zeven man aanzetten. Donder toch op! Neem je vader mee of je zaakwaarnemer en laat de boel thuis. Ga gewoon voetballen!"

"Iedere speler en zeker de Marokkaanse hebben zo'n hofhouding en die willen daar tegenaan schurken", aldus Derksen. "Ze hebben nooit een kritisch woord. En dus kennen die jongens kritiek niet en schrikken ze altijd zo als er iets gezegd wordt. Dan is het bijna heiligschennis."

"Ja, en als zo'n manager zegt Brugge, Brugge, Brugge, doe een keer je best voor het eerste elftal, dan zit hij morgen bij Mino Raiola", zegt Van der Gijp.

"En die denkt kassa, kassa", antwoordt Derksen. "De enige manier is die van Donny van de Beek (speler van Ajax, red.). Dat is aantonen dat je de concurrentie aankan."

Door vtvn
Meer voetbal