AS Monaco haalt Benjamin Henrichs bij Bayer Leverkusen

Bron © BELGA

Foto: Federico Gambarini/dpa

Benjamin Henrichs trekt na veertien jaar de deur achter zich dicht bij Bayer Leverkusen. De 21-jarige middenvelder ruilt Leverkusen voor AS Monaco, dat 20 miljoen euro neertelt voor de Duitser met Ghanese roots. Henrichs ondertekende een contract tot 2023 in het prinsdom.

Dat Monaco twintig miljoen euro neertelt voor de jonge middenvelder hoeft niet te verbazen. De Monegasken maken er de laatste jaren een kunst van om jonge groeibriljanten vast te leggen - het leverde hen in 2017 de landstitel op. Henrichs heeft ondanks zijn jonge leeftijd al 62 competitiewedstrijden op zijn teller staan, maar het afgelopen seizoen was hij regelmatig invaller bij de Noordrijn-Westfaalse club.

“Benjamin heeft grote successen gevierd bij ons. We wensen hem veel geluk bij zijn buitenlands avontuur”, aldus Rudi Völler, sportdirecteur van Bayer Leverkusen.

Henrichs droeg sinds 2004 het shirt van Bayer Leverkusen. Hij verzamelde ook al drie A-caps voor Duitsland, waarvan twee in de Confederations Cup van 2017 waar Duitsland met een B-elftal aantrad.

Meer voetbal