Bondscoach roept veertien Belgian Lions op voor Estland

Foto: BELGA

Bondscoach Dario Gjergja gaf zijn eerste selectie van de Belgian Lions vrij. De achttienjarige en 1m91 grote Noé Yassine Botuli, die afgelopen zomer bij de U18 actief was, viert zijn debuut bij de Belgian Lions. De Spaanse ACB-liga deed richting de federaties moeilijk zodat spelers als Maxime De Zeeuw niet van de partij zijn.

“Jammer en met Kevin Tumba, Retin Obasohan en Thomas Akyazili zijn er ook drie geblesseerde spelers die niet kunnen aantreden. Jean-Marc Mwema is er ook niet bij. Hij kampte lang met een stressfractuur aan de voet en ook met hem moeten we voorzichtig zijn. Alex Libert wordt eerstdaags vader en is het dan ook logisch dat hij dit moment in België en bij de familie wil blijven. Er zijn inderdaad zes spelers die nog geen contract hebben. Drie, Pierre-Antoine Gillet, Khalid Boukichou en Jonathan Tabu trainden vorige week met mij bij Oostende. Voor een goed begrip: dit trio is niet in beeld bij Oostende”, aldus Gjergja.

“Verder zullen we in Estland van 1 tot 8 september de eerste officiële wedstrijd tegen Portugal (13 september) voorbereiden. Met respect voor alle spelers en hun clubs. Ismael Bako en Hans Vanwijn moeten bijvoorbeeld met Antwerp Giants de voorronde van de Champions League afwerken. Daar zullen we met de sportieve en medische staff rekening mee houden. Donderdag 6 en vrijdag 7 september werken we in Tartu en Rakvere tevens twee oefenwedstrijden af.”

Op donderdag 13 september werken de Belgian Lions in Pepinster de eerste interland van de pre-kwalificaties richting Eurobasket 2021 versus Portugal af.

Selectie: Manu Lecomte, Jonathan Tabu, Quentin Serron, Jean Salumu, Noé Yassine Botuli, Olivier Troisfontaines, Vincent Kesteloot, Hans Vanwijn, Pierre-Antoine Gillet, Ioan Iarochevitch, Tim Lambrecht, Ismael Bako, Khalid Boukichou, Amaury Gorgemans

Door cpm
    Meest recent