Klaas Lodewyck wordt straks ploegleider bij Quick Step Floors

© Photo News

Klaas Lodewyck (30) gaat volgend jaar aan de slag als ploegleider bij Quick Step Floors. Daar vindt hij Philippe Gilbert terug, met wie hij nog koerste.

hc

Lodewyck is momenteel ploegleider bij BMC, maar hij maakt niet mee de overstap naar de nieuwe CCC-ploeg van Greg Van Avermaet. Dat team van Jim Ochowicz richt zich vooral op de klassiekers en zal – buiten de bekende transfers zoals Guillaume Van Keirsbulck en Gijs Van Hoecke en blijver Nathan Van Hooydonck – geen nieuwe, andere Belgen aantrekken.

Hoewel Van Avermaet om Lodewyck als ploegleider gevraagd had, bedankte die. De West-Vlaming moest in 2015 abrupt stoppen met koersen na hartproblemen en vormde zich om tot ploegleider. In die functie werd hij intussen ook opgemerkt door andere WorldTourploegen.

Lodewyck hield de tanden op elkaar wat zijn toekomst betreft, maar uit welingelichte bron vernamen we dat hij volgend jaar de overstap maakt naar Quick Step Floors. De Deen Brian Holm, ook raadgever bij Eurosport Denemarken, zou zijn tijd herverdelen, waardoor er bij de ploeg van Patrick Lefevere nood is aan een extra ploegleider.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten