Stoke City verhuurt jonge Belg aan Grasshopper Zürich

Bron © BELGA

Foto: pn

Stoke City, dat vorig seizoen uit de Premier League degradeerde, heeft woensdag laten weten onze landgenoot Julien Ngoy voor de rest van het seizoen te verhuren aan het Zwitserse Grasshopper Zürich.

De twintigjarige Ngoy, een Antwerpenaar en viervoudig belofteninternational, verliet in de zomer van 2013 de jeugdacademie van Club Brugge voor die van Stoke City. Bij de Potters debuteerde hij in december 2016 in het eerste elftal. Nadien volgden nog zes officiële duels, maar doorbreken in het eerste elftal lukte niet. In de terugronde van vorig seizoen werd Ngoy uitgeleend aan derdeklasser Walsall, hij maakte zo de degradatie van Stoke uit de Premier League niet mee.

Bij Grasshopper Zürich, een Zwitserse traditieclub met 27 landstitels op haar actief, komt Ngoy terecht bij de nummer negen (op tien teams) van het voorbije seizoen in Zwitserland. Het team uit Zürich begon de voorbije weken de nieuwe competitie opnieuw tegenvallend met 4/15. Pas afgelopen weekend werd voor de eerste keer gewonnen.

Naast Ngoy staat ook Thibaud Verlinden nog onder contract bij Stoke. De zoon van voormalig Club Brugge-icoon Dany Verlinden werd in de terugronde van vorig seizoen uitgeleend aan de Duitse tweedeklasser St. Pauli. Nadien keerde hij weer terug naar Engeland.

Meer voetbal