Als Tottenham-speler nog één wedstrijd wint, moet hij niet naar het leger

Bron © BELGA

Son Heung-min (rechts) is maar wat blij met het doelpunt van Lee Seung-woo: zijn dienstplicht is weer wat verder weg... Foto: AP

De Zuid-Koreaanse voetballers hebben zich op de Asian Games in Indonesië geplaatst voor de finale. De Zuid-Koreanen versloegen Vietnam met 3-1 in de halve finale. Als Zuid-Korea goud pakt in Indonesië, is Tottenham-speler Son Heung-min – de ster van het team – vrijgesteld van zijn militaire dienstplicht.

Zuid-Koreaanse mannen moeten tussen hun achttiende en dertigste een verplichte dienstplicht kloppen van 21 tot 24 maanden. Dat is voor topsporters niet anders. Enkel een gouden medaille op een internationaal toernooi kan een dispensatie opleveren. Als Zuid-Korea op de Aziatische Spelen goud pakt, wordt Heung-min dus vrijgesteld van de militaire dienst die hem twee jaar afwezigheid bij Tottenham Hotspur zou kosten.

Zuid-Korea neemt het in de finale op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Japan en de Verenigde Arabische Emiraten. De finale vindt zaterdag plaats.

Als Tottenham-speler nog één wedstrijd wint, moet hij niet naar het leger
Foto: Photo News
AANGERADEN
Meest recent