Italiaanse voetballer krijgt schorsing omdat hij… vloekt tegen zichzelf

Bron © BELGA

Foto: rr

Udinese-middenvelder Rolando Mandragora heeft een wedstrijd schorsing gekregen in de Serie A vanwege “godslasterlijke opmerkingen” tijdens de wedstrijd tegen UC Sampdoria. Dat kondigde de Italiaanse voetbalbond (FIGC) aan.

Het voorval was de scheidsrechter niet opgevallen tijdens de wedstrijd zelf, maar op videobeelden werd achteraf vastgesteld dat de 21-jarige Italiaan de Maagd Maria beledigde en God vergeleek met een hond. “We konden deze godslasterlijke opmerkingen via liplezen overduidelijk vaststellen”, liet de FIGC weten.

De eenmalige Italiaanse international en ploegmaat van Lukasz Teodorczyk zal de wedstrijd tegen Fiorentina van komende zondag dus aan zich voorbij laten gaan. “Rolando is een goede jongen, maar hiervoor verdiende hij inderdaad wel een kleine waarschuwing”, verzoende Udinese-trainer Daniele Prade zich met de beslissing van de voetbalbond.

Mandragora maakte deze zomer de overstap van Juventus naar Udinese. De Oude Dame kreeg 20 miljoen euro voor de middenvelder, maar bekwam een terugkoopclausule in 2019 en 2020.

Door vtvn
AANGERADEN