Tien nachten hinder door werken aan voegen van Antwerpse ring in september

Bron © BELGA

Foto: Joris Herregods

Antwerpen -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt dat er in september tien nachten lang hinder mag worden verwacht op de Antwerpse ring (R1) door werken aan de voegen tussen de verschillende rijstroken in beide richtingen. Het verkeer zal er wel altijd over minstens één rijstrook beschikken.

De voegen tussen de rijstroken van gewapend beton vangen het krimpen en uitzetten van dat beton op, en zijn aan vernieuwing toe. Vorig najaar werd al een deel van de voegen op het wegdek richting Gent aangepakt en die werken worden nu verdergezet. Het gaat om stroken ter hoogte van Borgerhout en Berchem. Richting Nederland worden er slechts enkele lokale herstellingen uitgevoerd, voornamelijk op de rechterrijstrook tussen de Silvertoptorens en Deurne.

De werken beginnen op zondagavond 2 september. Dan zal vijf nachten lang het wegdek richting Nederland worden aangepakt, telkens tussen 21 uur en 5 uur. Richting Gent wordt er gewerkt vanaf maandagavond 17 september, eveneens vijf nachten lang. Wanneer er richting Gent gewerkt wordt ter hoogte van de op- en afrit Borgerhout, zal die tijdelijk worden afgesloten en zal het verkeer komende van de E313 bovendien over één rijstrook moeten.

De timing van de werken hangt volgens AWV wel nog sterk af van de weersomstandigheden. De precieze te verwachten verkeerssituatie zal dagelijks worden gecommuniceerd door het AWV en het Vlaams Verkeerscentrum.

AANGERADEN