Alle nullen zijn weg: Amerikaans team wint als laatste een wedstrijd in de World Tour

© AFP

Teammanager Jonathan Vaughter kraakt vanavond ongetwijfeld een flesje champagne. De ritzege van Simon Clarke in de Ronde van Spanje betekende voor ‘EF Education First/Drapac powered by Cannondale’ de vijfde zege van het seizoen, de eerste in de World Tour. Hiermee is het Amerikaanse team de laatste World Tourploeg die de nul van het bord veegt.

gvdl

De nullen vallen, zoveel is duidelijk. Vorige week zondag boekte Oliver Naesen in Plouay de eerste World Tourzege van het seizoen voor AG2R. Gisteren deed Ben King hetzelfde voor Dimension Data. Ook het team van Serge Pauwels en Mark Cavendish had nog niet één wedstrijd van de World Tour gewonnen dit seizoen. Tot gisteren dus. En daarmee bleef EF Education First als enige team echter. Tot vandaag. De schande is eraf voor het team van Sep Vanmarcke, grote baas Vaughters had er een potentieel ongepaste knuffel voor zijn renner voor over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het ‘klassement’ leidt Quick Step Floors ruim de dans. De troepen van Patrick Lefevere verzamelden tot nu toe in totaal 57 overwinningen waarvan dertig in de World Tour. Team Sky doet met negentien WT-successen ruim slechter, Lotto-Soudal blijft voorlopig steken op zes zeges op het hoogste niveau.

Aantal zeges in World Tour per team:

Quick Step Floors 30; Team Sky 19; Bora Hansgrohe 18; Mitchelton Scott 14; BMC 12; Movistar 11; Astana/LottoNL 9; Lotto-Soudal/Sunweb/UAE 6; Groupama FDJ 5; Bahrain-Merida/Trek 4; Katusha 2; AG2R/Dimension Data/EF Education 1

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten