Ed Sheeran gaat voor carrièrewending

Bron © Sky News

Foto: EPA-EFE

Een kinderdroom van Ed Sheeran gaat in vervulling: de Britse singer-songwriter krijgt een belangrijke rol in een langspeelfilm. Dat hij amper acteerervaring heeft, stoort niet, want hij zal gewoon zichzelf spelen in de nieuwe prent van de Britse regisseur Danny Boyle.

Wat als je als enige nog weet wie The Beatles zijn? Dat is de startvraag van de nieuwe film van Boyle. Een jonge singer-songwriter wordt wakker, terwijl de hele wereld de muzikale helden niet meer kent. “En dan ontdek ik hem en neem ik hem mee op tournee, waar blijkt dat hij vele malen beter is dan ik,” legt Ed Sheeran uit in een interview met Sky News.

Non-stop werken

Het zal de eerste keer zijn dat Sheeran een grote rol krijgt op het witte doek. Al konden oplettende kijkers hem ook al even in ‘Bridget Jones Diary’s’ en ‘Game of Thrones’ zien verschijnen. “Dat was helemaal anders. Voor die figurantenrol in ‘Game of Thrones’ kwam ik één dag op de set en dat was het. Hiervoor heb ik écht wat leren acteren. Soms moest ik wel 12 uur lang op de set zijn, zoals dat vaak gebeurt bij langspeelfilms”, aldus Sheeran.

(De tekst gaat verder onder de foto.)

Ed Sheeran gaat voor carrièrewending
Ed Sheeran in ‘Game of Thrones’ naast Maisie Williams (Arya Stark). Foto: HBO

En dat was geen pretje, want Sheeran stopte ondertussen niet met muziek maken, concerteren en componeren. “Ze hebben heel veel materiaal gefilmd tussen mijn concerten door”, vertelt hij. “Het was een zware tijd. Na vier concerten op rij volgden er direct drie dagen op de filmset. Gelukkig kon ik niet zoveel fout doen als mezelf en ging alles prima.” Ondertussen zijn de opnames afgerond.

Jaar lang muzikale stilte

Nu heeft de zanger - en nu dus ook acteur - bekendgemaakt dat hij er hierna wel even een jaar tussenuit knijpt. Hij rondt zijn laatste concert af, en gaat dan op zoek naar andere dingen. “Ik ben dan drie jaar op tournee geweest en dat is even genoeg. Ik wil graag andere dingen doen en maken”, besluit hij. Of hij nog meer gaat acteren, wil hij voorlopig nog niet kwijt.

Door mrra