Paul Michiels componeert lied voor BK orgeldraaien

Bron © BELGA

Foto: Kris Van Exel

Heist-op-den-Berg -

Op zondag 23 september vindt in Heist-op-den-Berg de negende editie van het Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien plaats. Zowel (semi-)professionele spelers als amateurs mogen deelnemen. Een van de organisatoren is zanger en liedjesschrijver Paul Michiels, afkomstig uit Heist-op-den-Berg, en die componeerde speciaal voor het kampioenschap ook een lied dat op het kampioenschap zal worden voorgesteld.

Het BK zal volgens de organisatoren draaiorgels van verschillende pluimage omvatten: zowel handdraaiorgels, straatorgels als elektrisch aangedreven draaiorgels zullen aan bod komen, met zowel moderne als klassieke deuntjes. De kleinere instrumenten staan die zondag van 14 uur tot 17.30 uur langs de Bergstraat, Noordstraat, Binnenweg, Postweg en Neerweg opgesteld, de grotere op het kerkplein, het pleintje voor het Cultuurcentrum en in het parkje aan de Postweg.

Een jury bestaande uit muzikanten, dirigenten en leerkrachten zal de prestaties van de orgelspelers beoordelen op criteria als muzikale repertoire, esthetiek, mechaniek van het orgel en voorkomen. De prijzen worden later op de avond uitgereikt in het Cultuurcentrum.