Ambitieus UD Ibiza haalt ervaren Italiaan Marco Borriello

Bron © BELGA

Foto: Photo News

UD Ibiza bouwt verder aan haar opmars in het Spaanse voetbal. De kersverse derdeklasser, die afgelopen zomer haar promotie afkocht, strikte voormalig Italiaans international Marco Borriello. Met Borriello haalt Ibiza een stevige brok ervaring binnen: de geboren Napolitaan heeft 340 Serie A-wedstrijden op zijn teller staan. Ook Antonio Cassano wordt gelinkt aan Ibiza. De 36-jarige Cassano stopte vorig jaar, maar zou openstaan voor een comeback.

“UD Ibiza heeft een akkoord bereikt met Marco Borriello. Marco zal vrijdag aansluiten bij het eerste elftal”, stuurde de club van het bekende feesteiland de wereld in. UD Ibiza, opgericht in 2015, promoveerde afgelopen seizoen voor het eerst in haar bestaan naar de Seguna Division B, het derde niveau in het Spaanse voetbal. Ibiza was vorig seizoen weliswaar maar derde geëindigd in de Tercera Division, maar voorzitter Amadeo Salvo (ex-voorzitter van Valencia CF) kocht voor zo’n 500.000 euro de plaats in van het financieel geplaagde Lorca CF.

Borriello kwam afgelopen seizoen uit voor SPAL 2013 in de Serie A. Voordien kwam de zevenvoudige Italiaanse international onder andere uit voor AC Milan, Genoa CFC, AS Roma en Juventus. Het wordt zijn tweede buitenlandse avontuur, nadat hij in 2014 eerder even uitkwam voor West Ham United.

Meer voetbal