Herman Brusselmans ontketent alweer relletje in Nederland: “Ik wil niet cru zijn, maar je zus is mooier”

Bron © De Telegraaf

Foto: Lieven Van Assche

Schrijver Herman Brusselmans heeft opnieuw een relletje ontketend bij onze noorderburen. Dat deed hij deze keer door in zijn column voor Nieuwe Revu de aanval te openen op Jelka van Houten, zus van ‘Game of Thrones’-actrice Carice van Houten. Hij noemde haar de mislukte versie van Carice, en dat pikten de zussen niet zomaar.

“Jelka van Houten is de jongere zus van Carice van Houten. Dat zal haar hele leven zo blijven. Overal waar ze verschijnt en haar achternaam valt, zal in honderdvoud gevraagd worden: “Ben jij een zus van Carice van Houten?” En vaak zal, als Jelka van Houten bevestigend heeft geantwoord, iemand zeggen: “Ik wil niet cru zijn, maar je zus is veel mooier dan jij.”

Dat is slechts het begin van de column van Herman Brusselmans in het tijdschrift Nieuwe Revu. Een satirisch stuk dat de zussen Carice en Jelka duidelijk niet konden waarderen. Op Twitter stuurden ze een reeks teleurgestelde berichten.

Herman Brusselmans ontketent alweer relletje in Nederland: “Ik wil niet cru zijn, maar je zus is mooier”
Jelka (L.) en Carice van Houten (R.). Foto: ISOPIX

“Jammer, vroeger schreef hij leuk, vandaag is het een armoedig geval. R.I.P. Herman’s gevoel voor taal en humor”, schreef actrice Carice van Houten.

Die reactie werd gevolgd door een bericht van Jelka, die er nog een schepje bovenop deed. “Toch sneu voor Herman dat hij dit nu pas aankaart aangezien dit soort columns al zo vaak door anderen - en ook geestiger - is geschreven. Het is een beetje alsof hij nu pas de hype van de fidget spinner heeft ontdekt en komt aanhaken, terwijl ze al bijna uit de handel zijn.”

Gelukkig zag ze er ook zelf de humor van in, zo bewees ze nadien nog met een tweet.

Door nadb
AANGERADEN